Paulina Wietrzycka 2BL
Dnia 25 października 2017 r. w Śląskim Centrum Chorób Serca w Zabrzu odbyła się inauguracja roku akademickiego 2017/2018 Uniwersytetu Licealisty.
Uroczystość uświetniły wystąpienia: Prorektora ds. Kształcenia Podyplomowego i Ustawicznego ŚUM w Katowicach Stanisława Boryczki oraz Dyrektora Naczelnego Śląskiego Centrum Chorób Serca Prof. dr hab. n. med. Mariana Zembali. Wykład inauguracyjny pt.: „Polskie drogi do serca” wygłosił dr hab. n. med. Zbigniew Nawrat.
Podczas uroczystości miało również miejsce wręczenie indeksów uczestnikom Uniwersytetu Licealisty. W tym roku na UL nasze liceum reprezentuje czterech uczniów: Agata Rejnat i Jan Karmański z klasy 2DL oraz Paulina Wietrzycka i Michał Przywuski z 2BL.
Młodzież biorąca udział w projekcie miała szansę zwiedzić Śląskie Centrum Chorób Serca oraz Kardio-Med Silesia - Śląski Park Technologii Medycznych w towarzystwie dr Mariana Zembali.
Dzięki temu, że nasze liceum uczestniczy w projekcie realizowanym przez Śląski Uniwersytet Medyczny, uczniowie naszej szkoły, którzy zakwalifikowali się do projektu, mogą brać udział w wykładach i zajęciach laboratoryjnych prowadzonych przez profesorów ŚUM na terenie kampusu w Zabrzu-Rokitnicy.
Klasa 2D wraz z wychowawcą – panią Ewą Tomasz włączają się ponownie w akcję pomocy schronisku dla zwierząt w Gliwicach. Prosimy każdą klasę o zakupienie dowolnej ilości mokrej karmy (puszki) dla psów firmy Chappi oraz dla kotów firmy Felix (firmy podane ze względu na to, że codzienne pożywienie zwierząt nie może być zróżnicowane) i przyniesienie tego do końca listopada do sali nr 32. Zakupione produkty prosimy oznaczyć karteczką, na której będą następujące informacje: klasa oraz ilość zakupionych puszek w celu wytypowania klasy która najbardziej zaangażowała się w akcję. Nagrodą, którą otrzyma wygrana klasa będzie dodatkowy dzień na wycieczkę. Gorąco zachęcamy do włączenia się w akcję w imieniu czworonogów znajdujących się w schronisku.
|
Ta strona używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. Czytaj więcej...